U Graberju Ivaničkom jabuka procvala zadnjih dana kolovoza

Iako je to rijetka pojava nije neuobičajena.  To se može dogoditi, pogotovo ako nešto prekine njezin tijek vegetacije, rano izgubi lišće ili se smrzne, onda se dogodi ta retrovegetacija. Moguće da je voćka oboljela od kozličavosti, rano joj je otpalo lišće i onda se to desi, da se biljka pobuni ili pogubi.

Nastavno na prošlu godinu kada je u našem mini eko vočnjaku bilo izobilje voća ova nadasve neobična godina je na četiri stabla jabuka dala minimum, odnosno nabrali smo tek jedva jednu gajbu. Razgovarajući sa susjedima na brijegu zaključak je isti. “Ove godine nema voća.” Međutim nije sve tako crno pa smo nestašicu voća nadomjestili s paradajzom koji iznimno rodi te smo ga stavili u ponudu našim gostima koji su direktno s “žice” uz roštilj koji si pripremaju na terasi mogli također uživati u eko paradajzu kao prilog glavnom jelu.

Nadamo se da je ova situacija trenutna te da će se na godinu ponoviti izobilje koje smo prijašnjih godina ubrali i konzumirali do proljeća. Dakako uz konzumaciju svježeg voća lošije plodove pretvarali smo u izvrsnu domaču rakiju koja je prisutna u našoj ponudi pića dobrodošlice.

Category :

Novosti